petak, 25. studenoga 2016.

beauty tips and life hacks -

Pozdrav svima, u ovom postu ću vam pokazati par svojih trikova koji su meni pomogli oko šminkanja i održavanja šminke i samog lica. 
1. Kako povratiti život skorenoj grudvastoj maskari ? 
Sve što vam je potrebno za ovaj trik su : stara maskara , velika šolja i vruća voda
  Stavite vruću vodu u šolju i maskaru (dobro zatvorite maskaru da voda ne udje unutra) . Nakon 10 minuta izvadite maskaru iz šolje i provjerite da li je topla voda stvarno omekšala vašu maskaru
 2.Sačuvajte kvalitetku četkicu od maskare a uzimajte različite maskare!
Pod ovim mislim da je čitava stvar oko prave maskare zapravo u četkici , imam svoju omiljenu četkicu koja najviše odgovara mojim trepavicama, tako da kad je istrošim i odlućim isprobati neku novu maskaru i dalje koristim istu četkicu. 
3.Kako popraviti u roku 5 minuta slomljenu sjenku ? 
Imam rješenje za vas, skoro mi se to desilo sa mojom omiljenom sjenkom jer je bila nezaštićena u neseseru. Našla sam ovaj trik na internetu i stvarno djeluje. Sve što vam je potrebno za ovaj trik je sredstvo za dezinfekciju ruku .Jednostavno ukapate par kapi na vaše sjenilo i promiješate sa štapićem i nakon 10 minuta te će imati svoju staru sjenku . 
4.Da vam se ne bi dešavalo tokom putovanja lomljenje vaše šminke poput bronzena,sjenki i pudera ukamenu savjetujem vam da ih zaštitite sa vaticom koju stavite unutar kao što ja to radim. Onda možete putovati sigurno i bez brige da ćete stići da bronzerom rasutim u vašem neseseru

 Da izbjegnete kupovanje raznih proizvoda za skidanje šminke i održavanje četkica ja vam savjetujem dobru bebi kupku , koja je nježna i ugodna za vaše lice i dobro uklanja sve tragove šminke ,takodjer je koristim za čišćenje četkica jednom sedmično i budu kao nove.


Efekat punijih trepavica uz pomoć bebi pudera? Bez problema.
Provjerila sam ovaj trik i stvarno je dobar . Sve što trebate je na stara četkica od maskare ( sa koje prvo uklonite staru maskaru ) nanesete bebi puder i lagano prije maskare nanesete na trepavice kao primer . 


 Ukoliko želite isprobati "baking" metodu ,ali nemate sve što je potrebno uvijek možete iskoristiti bebi puder u prahu na dijelove koje želite posvjetliti tako što ćete nanjeti u debljem sloju  i pričekati pet do deset minuta i polako četkicom izjednaćiti. Definitivno ćete primjetiti razliku.
Takodjer ja sam ga koristila prije za finish jer usporava topljenje šminke na vrućinama pa mi je produžavao fresh look tokom dana
Toliko od mene u ovom postu .xoxo

Nema komentara

Objavi komentar

© E M A
Maira Gall