srijeda, 14. ožujka 2018.


Dragi moji , prije nekoliko sedmice radila sam anketu da li želite da sa vama podjelim jednostavan i brz recept hrskavih krompira za grickanje uz tv ili kad vam gosti dođu na brzinu što bi se kod nas reklo 
Recept sam našla slučajno na internetu ,ali tu pravila nema jednostavno dodaješ začine koje ti pašu i odjeđuješ sam sebi dozu određenog sastojka


Što vam je potrebno za ovaj recept jesu mali fini krompiri, začini po želji ( ja sam koristila ružmarin,biber, morsku so, našla sam neki dobar Italijanski  miks svega i svačega pa sam i to ubacila i puno bijelog luka.
Krompir sam natopila u sodu ( koristim sodu često u kuhinji, sve povrće i voće koje ne želim da gulim natopim u sodu na određeno vrijeme jer tako tako izlaze svi štetni toksini) Poslije sam ga isjeckala "ofrlje" sa korom te sam mu dodala sve gore navedene začine (luk bijeli gulila nisam nego sam ga samo istucala i ubacila sa ljuskom u krompir) + Maslinovo ulje i Laneno ulje i sve to dobro izmješala!
Pečete na papiru za pečenje tako vam je najlakše da ga rasporedite preko čitavog pleha i ne treba mu dugo a bude ukusnije od Cipsa. Ja pečem na 180° pola sata zatim pojačam na 200° nekih 10tak minuta da porumeni i bude hrskavije.
Ono u što sam ja "umakala" ovaj krompir je izribana bijela rodakva u jogurtu kojoj sam dodala morsku so i biber. Mislim da svi već znamo koliko je rodakva zdrava jednako koliko i smrdi ? 
Da to sve ne bi izgledalo previše "zdravo" kečap je tu sa svježim origanom.
Također možete napraviti kao tartar sos mislim da bi to bilo odlično uz ovo, a ako želite još malo masniju varijantu uvijek možete narendati sir po krompiru da se stopi.
Pišite mi na Instagramu vaše dojmove !
S ljubavlju Ema.

Nema komentara

Objavi komentar

© E M A
Maira Gall